Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Stav pacientov po havárii autobusu sa zlepšil

TRENČÍN - Stav všetkých pacientov po piatkovej havárii autobusu hospitalizovaných v trenčianskej nemocnici je stabilizovaný a podľa riaditeľa nemocnice Martina Chrena možno hovoriť o jeho zlepšení. Už v pondelok 6. októbra možno niektorých z nich prevezú do nemocníc v okolí miest ich trvalých bydlísk.

Ako povedal riaditeľ, zlepšil sa už aj zdravotný stav pacienta, ktorý je hospitalizovaný na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM).

"Pacient je pri vedomí, dá sa s ním rozprávať, je to zlepšené," konštatoval Chren. Aj stav dvoch pacientov na Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) Oddelenia úrazovej chirurgie je lepší. Obaja sú stabilizovaní, pri vedomí a majú podstatne menšie bolesti. "V oboch prípadoch ide o podstatné zlepšenie zdravotného stavu," uviedol riaditeľ trenčianskej nemocnice.

Zvyšní piati pacienti z havarovaného autobusu, hospitalizovaní na traumatológii, majú prevažne zlomeniny. V pondelok 6. októbra sa bude podľa Chrena riešiť to, či chcú byť prevezení do nemocníc v okolí miest svojho bydliska.

"Ak sa rozhodnú, že chcú byť operovaní v mieste svojho bydliska, sú všetci schopní transportu a bude im to zabezpečené a umožnené," zdôraznil Chren.

K stavu pacientky, ktorá bola po havárii umiestnená v Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici a mala byť prevezená vrtuľníkom do prešovskej nemocnice, sa službu konajúca lekárka v tejto nemocnici odmietla vyjadriť.

Nepotvrdila ani informáciu, či sa už transport uskutočnil. Havária českého autobusu spoločnosti Student Agency sa stala v piatok 3. októbra po jednej hodine v noci. Na mieste nehody zomreli traja ľudia.

Štvrtá osoba, 28-ročná žena, podľahla zraneniam v trenčianskej Fakultnej nemocnici.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu