Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Na našom trhu našli nápoj Milk drink s vysokým obsahom melamínu!

BRATISLAVA - Mliečny nápoj s obsahom toxického melamínu sa objavil aj na Slovensku. Vo vzorke nápoja "Milk drink, 245 ml" odhalila analýza Štátneho veterinárneho a potravinového ústavu v Dolnom Kubíne niekoľkonásobné prekročenie maximálneho prípustného množstva melamínu. Vo vzorke bolo potvrdené 14,4 mg/kg melamínu, pričom maximálne povolené množstvo je 2,5 mg/kg.

Inšpektori Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy Bratislava - mesto ihneď nariadili spáliť všetkých 27 kusov nápojov, ktorých predaj bol doteraz pozastavený. Toxické výrobky boli na slovenský trh uvedené v rozpore s platnou legislatívou a bez príslušných povolení, teda ide o ilegálny dovoz.

Slovenská republika o tomto výrobku informovala Európsku komisiu a ostatné členské štáty prostredníctvom Rýchleho výstražného systému - RASFF, informoval Vedúci kancelárie ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR Milan Matuš.

Sušené mlieko kontaminované melamínom spôsobilo v Číne od polovice septembra ochorenie 53-tisíc detí a smrť štyroch. Škandál prepukol po tom, čo lekári u veľkého počtu bábätiek, ktoré pili sušené mlieko, zistili problémy s obličkami.

Krajiny po celom svete následne oznámili prísne kontroly a zákaz predaja čínskych mliečnych produktov po celom svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu