Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štátny podnik Lesy SR prepustí 500 zamestnancov

BANSKÁ BYSTRICA - Štátny podnik Lesy SR prepustí zhruba 500 zamestnancov. Informovala o tom v pondelok jeho hovorkyňa Anita Fáková s tým, že vedenie podniku to navrhuje v Projekte racionalizácie a zefektívnenia činnosti podniku, ktorý generálny riaditeľ Jozef Minďáš predloží na zasadnutí dozornej rady 3. októbra.

O prácu v Lesoch SR majú prísť prevažne technicko-hospodárski pracovníci, väčšinou úradníci jednotlivých organizačných útvarov. Počíta sa tiež so znížením počtu riadiacich zamestnancov na všetkých troch stupňoch riadenia – generálnom riaditeľstve, odštepných závodoch aj lesných správach.

"Racionalizácia výraznou mierou ovplyvní hospodárenie podniku v budúcom roku, keďže predpokladaná úspora na mzdách má predstavovať približne 300 miliónov korún (9,958 mil. €). Projektom racionalizácie v žiadnom prípade nedochádza k ohrozeniu funkčnosti štátneho podniku,“ uviedla Fáková. Na otázku, kedy k avizovanému prepúšťaniu príde, odpovedať zatiaľ nevedela. Podľa nej to však bude v jednotlivých prípadoch rôzne.

Minďáš už o tomto zámere informoval ministra pôdohospodárstva Stanislava Becíka aj predstaviteľov Odborového zväzu drevo, lesy a voda SR. Odborári podľa Fákovej racionalizáciu podporili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu