Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KDH kritizuje vládu za útoky na druhý pilier

Pavol Hrušovský
Pavol Hrušovský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – KDH je podľa predsedu strany Pavla Hrušovského znepokojené permanentnými útokmi vlády na druhý dôchodkový pilier.

"Rada KDH zaujala veľmi kritický postoj k sociálnej politike vlády Roberta Fica,“ vyhlásil dnes na tlačovej besede Hrušovský po rokovaní Rady KDH v Bratislave.

Podľa neho vláda chce siahnuť na takmer 60 mld. korún 1,99 mld. €), čo zakrýva poukazovaním na finančnú krízu vo svete. Zároveň zdôraznil, že vláda sama svojimi vyhláseniami prispieva k nižším ziskom v druhom pilieri. Hrušovský vyzval občanov, aby zachovali pri vyhláseniach vlády rozvahu a pokoj.

KDH sa kriticky stavia aj k situácii v slovenskom zdravotníctve. K systémovým zmenám podľa Hrušovského nedošlo ani po výmene ministrov.

KDH je podľa predsedu strany stále presvedčené, že únos Michala Kováča ml. bol únosom na politickú objednávku. Hrušovský je presvedčený, že predstavitelia KDH v tom čase konali správne.

Za drzosť označil vyhlásenia ministra spravodlivosti Štefana Harabina, ktorý vyzýva k trestnému stíhaniu za zneužitie právomoci verejného činiteľa v súvislosti s uväznením Ivana Lexu v 90-tych rokoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu