Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kauzu dobitého policajta odročili, svedkovia neprišli

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Pojednávanie v kauze dobitého policajta dnes Okresný súd Košice I odročil pre neprítomnosť svedkov. Z piatich na dnes predvolaných svedkov sa nedostavil ani jeden.

Pojednávanie bude pokračovať 7. novembra. V kauze je z ublíženia na zdraví formou spolupáchateľstva, ale aj z výtržníctva a krádeže obžalovaných päť Košičanov vo veku 25 až 31 rokov.

K udalosti došlo 12. augusta 2001 na Čermeľskej ulici v Košiciach v areáli futbalového štadióna Lokomotíva, kde obžalovaní podľa obžaloby po predchádzajúcom nedorozumení zaútočiť na policajta Jaroslava K. Najskôr ho traja a neskôr štyria bili päsťami do hlavy.

"Keď napadnutý policajt spadol na zem, do útoku sa zapojiť aj piaty obžalovaný a všetci ho kopali. Na záver incidentu jeden z obžalovaných doráňanú obeť okradol o zlatý náramok," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová.

Ako ďalej uviedla, poškodený utrpel ťažký úraz. "Išlo najmä o komplikovanú zlomeninu sánky, zlomeninu nosa, tržno-pomliaždené rany a obojstranné pomliaždenie drieku. Zo zranení sa liečil 58 dní," spresnila Gálová. Obžalovaní, s výnimkou jedného, ktorý využil právo nevypovedať, popierajú spáchanie činu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu