Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci môžu naďalej beztrestne falšovať podpisy

BRATISLAVA - Poslancom, ktorí podpíšu svojich neprítomných kolegov v parlamente do prezenčnej listiny, naďalej nebudú hroziť tresty.

Návrh šéfa parlamentu Pavla Pašku a podpredsedu Miroslava Číža, aby mohli previnilci za podpisovanie kolegov dostať pokutu, dnes nepodporil dostatok poslancov. Paška a Číž navrhli zmenu po nedávnych podozreniach, že šéfa vládnej SNS Jána Slotu podpisoval v parlamente aj počas neprítomnosti jeho stranícky kolega Rafael Rafaj.

Súčasný zákon o rokovacom poriadku výslovne poslancom nezakazoval zapísať do prezenčnej listiny iného poslanca. Podľa odmietnutého návrhu novely by poslancovi hrozila za porušenie zákazu pokuta 5000 Sk (165,97 eura), pokarhanie či nezáväzný návrh, aby sa vzdal svojho mandátu.

Podozrenia, že Slotu na prezenčných listinách parlamentu niekoľkokrát podpísal šéf poslaneckého klubu SNS Rafaj, vyvolali kritiku zo strany opozície i médií. Rafaja pri podpisovaní počas Slotovej neprítomnosti natočil skrytou kamerou denník Sme. Rafaj spolu so Slotom napriek tomu tvrdil, že podpisy sú pravé.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu