Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyšetrovatelia chceli predať zhabané cigarety

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ v sobotu obvinil majora Milana K. a kapitána Jaroslava K., ktorí predávali pašované cigarety, zo zneužívania právomocí verejného činiteľa a z pokusu o porušenie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.

Vyšetrovateľ podal návrh na ich vzatie do vyšetrovacej väzby a nadriadený spracuje návrh na ich prepustenie z polície.

Ako agentúru SITA informovala Jana Pôbišová z komunikačného odboru ministerstva vnútra, v marci tohto roka polícia našla v priestoroch Poľnohospodárskeho družstva v Sečovciach 8 134 kusov kartónov cigariet.

Cigarety značky Boss a Prima boli označené ukrajinskou kontrolnou známkou. Cigarety skončili na obvodnom oddelení polície v Trebišove. Major Milan K. ako vyšetrovateľ začal trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre trestný čin porušovania predpisov o obehu v styku s cudzinou.

Podľa Trestného poriadku mali byť zaistené cigarety zničené. Major Milan K. sa však 3. septembra tohto roka dohodol so svojím kolegom kapitánom Jaroslavom K., že cigarety nezničia, ale predajú. Kapitán zabezpečil prevoz cigariet na likvidáciu. Kapitán Jaroslav K. vyhotovil zápisnicu o zničení cigariet, nezničili ich však.

Cigarety previezli do objektov jednej základnej školy a istej firmy a v sobotu policajti cigarety odovzdali kupcovi. Ak by sa im ich podarilo predať, policajti by na cle a na daniach ukrátili štát o 2,3 milióna korún, povedala pre agentúru SITA Silvia Balázsiková, hovorkyňa Colného riaditeľstva, ktoré na akcii s policajtmi spolupracovalo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu