Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Matka piatich detí sa vyhrážala svedkom podrezaním

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva roky podmienečne uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici 37-ročnej Eržike Bartošovej z Veľkého Krtíša za zločin marenia spravodlivosti a prečin nebezpečného vyhrážania. Matka piatich detí oba skutky spáchala tým, že sa vyhrážala zabitím dvom svedkom.

Policajti v novembri minulého roku zadržali Eržikinho syna Róberta a jeho dvoch kamarátov Miroslava a Františka za lúpež. Eržika pred výsluchom na polícii hrozila Františkovi, že sa rána nedožije, lebo ho podreže, ak bude svedčiť proti jej synovi. Hneď nato rovnakú hrozbu zopakovala aj Františkovej matke, ktorá tiež mala vypovedať ako svedok.

Okresný súd vo Veľkom Krtíši za to Eržike vymeral tri roky podmienečne s probačným dohľadom. Voči verdiktu sa odvolala Erika i prokurátor, ktorý požadoval prísnejší trest za dva skutky podľa asperačnej zásady. Odvolací senát však prípad posúdil ako jeden skutok, ale z dvoch častí a trest jej zmiernil na dva roky podmienečne bez dohľadu.

Zohľadnil i skutočnosť, že sa stará o päť detí, pričom jedno je telesne postihnuté a čaká ho operácia. Sudca však Eržiku upozornil, že ak spácha akýkoľvek prečin či priestupok, pôjde do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu