Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dotácie už nepôjdu fyzickým osobám, sľubuje Chrbet

Ján Chrbet
Ján Chrbet

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia už nebude udeľovať dotácie Environmentálneho fondu fyzickým osobám. Mali by to byť len právnické a obce. Informoval o tom dnes minister životného prostredia Ján Chrbet, ktorý plánuje zmeny už v októbri.

"Solárne články by mala skôr dostať materská škola ako súkromná osoba," uviedol. Ako dodal, v súvislosti s predchádzajúcim prideľovaním dotácií sa robia v jeho rezorte aj personálne zmeny.

Udeľovaním dotácií z Environmentálneho fondu fyzickým osobám, ktoré bolo v rozpore s etikou, premiér Fico zdôvodnil odchod Chrbetovho predchodcu Jaroslava Izáka. Dotáciu dostal napríklad nominant ĽS-HZDS, šéf štátnych lesov Jozef Minďáš, či poslanec Národnej rady za SNS Jozef Ďuračka.

Koncom júla sa premiér Robert Fico vyjadril, že dotácie vrátiť nemusia, pretože nebol porušený zákon, ale etika a zásady strany Smer-SD. "Ani jeden z tých ľudí, ktorí dostali dotácie, peniaze nevrátili. Niektorí z nich, ako napríklad poslanec Ďuračka, si ich ale neprevzali, tak ich nemusia ani vrátiť," povedal Chrbet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu