Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V kauze Malinovej podľa Trnku čakajú už len na znalcov

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Prokuratúra už zrealizovala všetky úkony v kauze Hedvigy Malinovej, ktoré boli potrebné a ktoré žiadal aj jej obhajca Roman Kvasnica.

My tam prakticky už nemáme čo vykonávať, čakáme na doručenie znaleckých posudkov, ktoré sme si vyžiadali a ja nemôžem urýchliť cez dovolenkové obdobie znalcov," vyhlásil dnes na tlačovej besede generálny prokurátor Dobroslav Trnka. Ako dodal, prípad uzavrú po doručení posudkov, ktoré vyhodnotia a rozhodnú sa.

Prípad Hedvigy Malinovej plánovala prokuratúra uzavrieť do konca augusta, ako ešte v máji povedal námestník generálneho prokurátora Ctibor Košťál. Ako dnes uviedol Trnka, znalcov je veľa a z rôzneho prostredia a preto ich nemôže naháňať. "Myslím si, že v tejto kauze akékoľvek urýchľovanie už nemá význam," dodal Trnka.

Hedvigu Malinovú mali dvaja neznámi muži napadnúť 25. augusta 2006. Na blúzku jej údajne napísali Maďari za Dunaj. V septembri 2006 vyšetrovateľ zastavil trestné stíhanie vo veci útoku na študentku maďarskej národnosti. Následne Hedviga Malinová predstúpila pred médiá. Obvinila policajtov, že na ňu tlačili, aby sa priznala, že klamala. Nitriansky vyšetrovateľ 30. novembra 2006 začal trestné stíhanie vo veci prečinu krivej výpovede a krivej prísahy a v máji 2007 obvinili z tohto trestného činu Hedvigu Malinovú. V septembri 2007 generálna prokuratúra informovala, že na tento prípad zriadila vyšetrovací tím. Generálny prokurátor Dobroslav Trnka vtedy vyhlásil, že "pochybila polícia aj prokurátor, ale napravíme to".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu