Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Tehotná Hedviga: Strach o dieťatko!

Manželia Žákoví si na výsledky vyšetrenia počkajú minimálne 10 dní.
Manželia Žákoví si na výsledky vyšetrenia počkajú minimálne 10 dní. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Osud sa s ňou nepríjemne zahráva. Hedviga Malinová-Žáková si len pred necelými dvoma týždňami užívala najšťastnejšie chvíle života. Vydávala sa totiž za svojho priateľa Petra. Ten stál pri nej aj vtedy, keď sa študentka maďarskej národnosti stala terčom údajného útoku. A teraz ju opäť čakajú ťažké chvíle. Hedviga je vo štvrtom mesiaci tehotenstva a jej dieťatko je možno v ohrození. Preto vyhľadala pomoc odborníkov.

Nový Čas zistil, že Hedviga navštívila ružinovskú nemocnicu v Bratislave. Tam mala podľa našich informácií podstúpiť odborné vyšetrenie - amniocentézu. Mladú ženu teraz čaká asi desať ťažkých dní. Až potom sa dozvie, ako je na tom jej dieťatko a či mu hrozí reálne nebezpečenstvo. V takom prípade by Hedvigu čakal režim rizikového tehotenstva.

Podľa informácií Nového Času strávila na gynekologicko-pôrodníckej klinike niekoľko hodín. Z nemocnice si ju odviezol manžel Peter. Obom nebolo pri odchode príliš do reči. Viac o návšteve zdravotníckeho zariadenia neprezradil ani jej advokát Roman Kvasnica. Hedviga je obvinená z toho, že si útok z leta 2006 vymyslela. Ona sa však snaží svoje meno očistiť aj na Európskom súde pre ľudské práva. Polícia sa podľa prokuratúry dopustila pri vyšetrovaní viacerých chýb.

Z najznámejšej študentky maďarskej národnosti na Slovensku sa stala pani Žáková. Na Valentína sa totiž v Dunajskej Strede vydala.

10 dní neistoty

Amniocentéza je odber plodovej vody. Vyšetrenie sa robí pri podozrení na vývojovú chybu plodu v druhom trimestri tehotenstva, teda od 15. do 24. týždňa. Robí sa ambulantne, alebo s niekoľkohodinovou hospitalizáciou. Výsledky sú známe po desiatich dňoch.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu