Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

KDH vyzýva Fica na boj proti klientelizmu, vláda to považuje za folklór

Pavol Hrušovský a Martin Fronc
Pavol Hrušovský a Martin Fronc (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - KDH dnes vyzvalo premiéra, aby bojoval proti netransparentnosti a klientelizmu vo svojej vláde. Úrad vlády označil výzvu sa súčasť politického folklóru, keď KDH nemá inú tému, ktoru by mohlo zaujať voličov.

KDH prišlo s výzvou prišlo po tom, ako odvolaná ministerka pôdohospodárstva Zdenka Kramplová z ĽS-HZDS priznala, že jej stranícky šéf Vladimír Mečiar od nej žiadal, aby zrušila zmluvu medzi ministerstvom a firmou Columbex International na harmonizáciu informačných systémov za 900 miliónov korún (29,9 milióna €). "Robert Fico musí robiť všetko preto, aby z jeho vlády nezostala len divadelná skupina, ktorú netvoria autonómni ministri, ale bábky v rukách predsedov koaličných strán," píše sa v stanovisku KDH.

Úrad vlády označil výzvu za súčasť "politického folklóru,"ku ktorému siahajú opozičné strany, keď nemajú inú tému, ktorou by mohli zaujať voličov. "Predstaviteľom KDH pri riešení vlastných vnútorných problémov s obnovením akcieschopnosti a upadajúceho voličského potenciálu uniklo, ako premiér rieši opodstatnené podozrenia z klientelizmu či korupcie vo svojej vláde. V predchádzajúcich kabinetoch sa nikdy nestalo, že by premiér práve kvôli boju proti netransparentnosti a klientelizmu bol ochotný riskovať aj rozpad vládnej koalície. Odhodlanie očistiť politiku sa totiž podľa Roberta Fica má dokazovať činmi, nie prázdnymi rečami z opozičného zátišia," reagoval úrad vlády na výzvu KDH.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu