Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ministrom životného prostredia bude Ján Chrbet

Ján Chrbet
Ján Chrbet

BRATISLAVA - Novým ministrom životného prostredia bude poslanec parlamentu Ján Chrbet.

Jeho nomináciu dnes schválilo predsedníctvo strany na návrh predsedu Jána Slotu. SNS chce, aby na ministerskú pozíciu zasadol ešte tento týždeň, po návrate prezidenta Ivana Gašparoviča z Číny. Ten sa má vrátiť v piatok. Ako uviedla dnes na tlačovej besede prvá podpredsedníčka SNS Anna Belousovová, meno Chrbeta bolo prvým, o ktorom predsedníctvo rokovalo. „Žiadny iný návrh nebol,“ vyhlásila. Podľa nej ide o kvalitnú voľbu, pretože Chrbet má skúsenosti z manažérskych pozícií.

Chrbet uviedol, že životné prostredie sa týka každého z nás. Ku konkrétnym krokom na poste ministra sa vyjadrí až po nástupe do funkcie. Chrbet absolvoval vojenskú vysokú školu v Liptovskom Mikuláši. V deväťdesiatych rokoch podnikal s biomasou, jedlými olejmi a separovaným odpadom.

Chrbet vo funkcii vystrieda Jaroslava Izáka, ktorý musel funkciu opustiť na žiadosť premiéra. Robert Fico zdôvodnil jeho odchod dotáciami z Environmentálneho fondu pridelené súkromným osobám v súlade so zákonom, ale v rozpore s etickým princípom. Keďže fond spadá pod rezort životného prostredia, zodpovednosť nesie minister, uviedol vtedy Fico.

Belousovová odmietla komentovať poslednú kauzu na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny a porovnávať ju s kauzou, pre ktorú musel odstúpiť Izák. „My sa staráme o svoje políčka. SNS nebude kritizovať Vieru Tomanovú,“ uviedla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu