Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slota chce za ministra niekoho z poslaneckého klubu

Predseda SNS Ján Slota
Predseda SNS Ján Slota

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico už pozná meno nového ministra životného prostredia, ktorého nominuje SNS namiesto Jaroslava Izáka.

Meno sa dnes ráno dozvedel od predsedu SNS Jána Slotu. “Informoval ma, že chce navrhnúť za ministra jedného z členov poslaneckého klubu SNS v národnej rade,” povedal novinárom Fico po rokovaní s odborármi. Meno odmietol prezradiť. Nepotvrdil, či ide o šéfa poslaneckého klubu SNS Rafaela Rafaja.

Predseda vlády nomináciu nechcel komentovať, kým SNS ju oficiálne neoznámi. Nový minister by mal dôsledne plniť záväzky z programového vyhlásenia vlády, dodal Fico. Ranné rokovanie so Slotom zrejme zdržalo premiéra Fica, a preto hodinu meškal na rokovanie s predstaviteľmi konfederácie odborových zväzov. “Prepáčte mi oneskorený príchod na vaše rokovanie, ale v živote sa niekedy udejú veci, kedy musíte dať všetko nabok a musíte ísť vybavovať. Tak to sa mi stalo dnes ráno,” zdôvodňoval pred odborármi Fico.

Odvolanie Jaroslava Izáka presadil premiér Fico. SNS akceptovala jeho požiadavku, aby Izák odišiel z funkcie pre “morálne” pochybenia pri prideľovaní peňazí z environmentálneho fondu. Podľa Fica Izák neporušil zákon.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu