Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Košice: Poslanci odvolajú viceprimátora a budú rokovať o Auparku

Košice
Košice

KOŠICE – Poslanci košického mestského zastupiteľstva v stredu na mimoriadnom rokovaní prerokujú odvolanie jedného námestníka primátora.

Ako pre agentúru SITA dnes uviedol viceprimátor Mikuláš Čečko, udeje sa tak v súlade s novelou Zákona o meste Košice, podľa ktorej má mať mesto len dvoch námestníkov primátora. Podľa materiálov zverejnených na internete z funkcie bude od 1. augusta odvolaný námestník primátora Jozef Filipko (SMK). Súčasne dlhodobo uvoľnia jedného poslanca pre výkon funkcie, ktorý bude de facto zastávať post námestníka.

Ďalším bodom rokovania mimoriadneho zastupiteľstva má byť návrh nájmu pozemkov pre výstavbu Auparku a určenie formy dopravného riešenia Námestia osloboditeľov v súvislosti s výstavbou Auparku. Ako vyplýva z predložených materiálov, mesto predkladá poslancom návrh na prenájom mestských pozemkov s rozlohou 2 351 m2, ktorých účtovná hodnota je 1,88 mil. Sk (62 404.56 €) na 99 rokov s právom prednostnej kúpy. Nájomné navrhuje vo výške 752 korún (25 €) za štvorcový meter na rok. Bez týchto pozemkov nemôže investor stavať.

Zároveň mesto v návrhu na uznesenie k tomuto bodu určuje, že doprava na Námestí osloboditeľov v súvislosti s výstavbou Auparku sa vyrieši rekonštrukciou komunikácií medzi križovatkami Jantárová-Palackého-Protifašistických bojovníkov a Štúrova-Mojmírova, južným okrajom Námestia osloboditeľov, s podmienkou bezkolízneho priechodu pre chodcov v priestore križovania s Južnou triedou na náklady AUPARK Košice, spol. s. r.o.

V súvislosti s výstavbou Auparku občianske združenie Spolok na podporu skrášľovania Košíc vyzýva odporcov výstavby Auparku na Námestí osloboditeľov, aby prišli na rokovanie zastupiteľstva žiadať, aby tento bod bol stiahnutý a aby mestských poslancov vyzvali o tom nerokovať. Podľa ich názoru by bolo najlepšie, keby sa Aupark staval v nejakej inej lokalite a nie na Námestí osloboditeľov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu