Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Špeciálna zásielka z viedenského letiska

BRATISLAVA / VIEDEŇ – Prvá časť vo výške 40 000 euro, (asi 1,2 milióna Sk) z celkovej sumy 100 000 euro (3 012 600 Sk), sa pred niekoľkými dňami objavilo na účte Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave. Nešlo o žiaden chybný prevod, ale o sponzorský príspevok rakúskeho Letiska Viedeň.

Touto sumou chce vedenie spoločnosti prispieť na kúpu zdravotníckej techniky pre malých pacientov hospitalizovaných v jednej z najväčších detských nemocníc v strednej Európe.

Vďaka výhodnej zemepisnej polohe v srdci Európy je rakúske Letisko Viedeň doležitým uzlovým bodom k mnohým destináciam strednej a východnej Európy.

„Toto srdce však nebije len pre medzinárodnú leteckú dopravu, ale najmä pre budúcnosť Európy. Preto sa vedenie Letiska Viedeň rozhodlo finančne prispieť na nákup zdravotníckej techniky pre malých pacientov“ dodáva generálny riaditeľ Flughafen Wien AG, Dr. Fazekas. Na účet tohto zdravotníckeho zariadenia už zaslalo sumu 40 000 euro (cca. 1,2 mil. Sk), z ktorých už boli zakúpené prvé prístroje potrebné na liečbu a diagnostikovanie pacientov.

„Veľmi si vážime každého sponzora, ktorý má pri rozhodovaní o príjemcovi finančného daru na zreteli detského pacienta. Pre našu nemocnicu sú cenné všetky príspevky dobrovoľných darcov, či už ide o jedno- alebo sedemciferné čísla. Vďaka nim totiž môžeme zakúpiť prístrojovú techniku a zdravotnícke zariadenia potrebné na skvalitnenie diagnostikovania alebo liečbu chorých detí,“ povedal na margo štedrého sponzorského daru riaditeľ DFNsP MUDr. Daniel Žitňan, MPH.

Vedenie Letiska Viedeň nemá na zreteli len ekonomickú úspešnosť spoločnosti, ale chce mať aj spoločenskú zodpovednosť za dianie vo svojom okolí. Avšak tento úmysel je možné naplniť len vtedy, ak doň zahrnie aj susedov zo strednej a východnej Európy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu