Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Požiar Steinu majú hasiči pod kontrolou

Požiar budovy Steinu Zobraziť galériu (13)
Požiar budovy Steinu

Bratislava - Požiar budovy Stein na Blumentálskej ulici v Bratislave majú hasiči pod kontrolou, okolité budovy nie sú ohrozené. Pre agentúru SITA to potvrdila hovorkyňa Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislava Silvia Jančovičová.

Ako ďalej uviedla, zasahujúci hasiči sú rozdelení na tri zásahové úseky, dve likvidujú požiar priamo v budove a tretí zvonka z Legionárskej ulice.

"Preto sme museli odpojiť trolejové vedenie a uzavrieť jeden jazdný pruh na tejto ulici," konštatovala. Ako pre agentúru SITA uviedol dispečer z Krajského riaditeľstva Hasičského záchranného zboru v Bratislave, horí izolácia obvodovej steny budovy. Podľa Jančovičovej sa požiar rozšíril z prízemia až na tretie nadzemné podlažie.

Hasiči rozoberajú konštrukcie a snažia sa nájsť ložiská požiaru. Ako Jančovičová doplnila, požiar mohol vzniknúť počas demolačných prác, presné príčiny však budú známe až po výsledku

"Zisťujeme príčinu požiaru aj rozsah škôd," uviedla pre agentúru SITA Petra Zdeňková zo spoločnosti Orco Prague, a.s., ktorá budovu vlastní. Zdeňková si nemyslí, že by požiar niekto úmyselne založil. Požiar pivovaru Stein hasičom nahlásili krátko po pol deviatej ráno. Budova je určená na demoláciu.

Podľa Janočovičovej zasahuje na mieste 25 hasičov, päť cisternových automobilových striekačiek, jedna sanitka, jeden rebrík a vozidlo protiplynovej služby, ktoré vymení zásobníky dýchacích prístrojov zasahujúcich hasičov.

Čitatelia bleskoviek nám môžu svoje fotografie či videá z miesta požiaru posielať na e-mailovú adresu tipy@bleskovky.sk. Všetkým čitateľom za ich príspevky vopred ďakujeme.

Požiar pivovaru Stein 5
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu