Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Chcú zabrániť pohrome: Bratislava vo veľkom zasahuje proti komárom! TAKTO postupuje

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava naďalej pokračuje v monitoringu a likvidácií liahnisk komárov larvicídom BTI v záplavových územiach. Bratislavská samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

"Najintenzívnejšie veľkoplošné zásahy sa robia v kritických záplavových lokalitách ako je Devín, Devínska Nová Ves, Petržalka, Rusovce, Podunajské Biskupice či Dúbravka," napísalo mesto s tým, že ich realizujú aj mimo týchto lokalít.

archívne video

Letecká aplikácia na elimináciu komárov dronom je efektívna najmä v prípadoch, keď je terén nedostupný (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Robia tak pomocou dronov, z člnov aj "chrbtových chrličov". Monitoring a zásahy sú podľa samosprávy už od skorej jari, čím, ako tvrdí, eliminovali miliardy lariev komárov skôr, ako sa z nich stihli vyliahnuť komáre.

Liahnu sa aj v súkromných záhradách

Ľudí upozorňuje, že komáre sa liahnu aj v rôznych nádobkách, sudoch s vodou a jazierkach v súkromných záhradách. Odporúča preto BTI v tabletkovej forme, dostupný pre občanov je na magistráte alebo na miestnych úradoch bratislavských mestských častí.

Viac o téme: HmyzKomáreBratislavaLiahniská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu