Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Škandál v nemocnici: Skupinka žien fyzicky napadla primára, bili ho hlava-nehlava a hádzali po ňom topánky!

Muž v Brne fyzicky napadol Slováka, pretože nerozumel jeho otázke v slovenčine.
Muž v Brne fyzicky napadol Slováka, pretože nerozumel jeho otázke v slovenčine. (Zdroj: Getty Images)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Polícia obvinila z fyzického napadnutia primára rimavskosobotskej nemocnice tri ženy. K fyzickému útoku malo dôjsť počas presunu z jedného pavilónu do druhého.

Primár si skupinku ľudí všimol na lavičke v parku. Jedna žena sa mala údajne rozbehnúť smerom k nemu a začala mu nadávať. „Začala ma vulgárne osočovať, atakovať a vyhrážať sa mi. Snažil som sa ju upokojiť, no nepodarilo sa mi to. Žena ma následne opľula,“ uviedol primár Ján Zachar pre noviny.sk.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu bola historicky najvyššia účasť, volilo viac ako 1,5 milióna voličov (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

O pár minút neskôr primára dokonca obkolesila už celá skupina. Podľa slov lekára malo ísť o štyri ženy a dvoch mužov. „Spoznal som medzi nimi jedného pacienta, ktorý pred krátkym časom ležal u nás na internom oddelení. Bol vo veľmi vážnom klinickom a komplikovanom stave,“ upresnil primár. Údajne mal byť tento pacient aj napadnutý iným pacientom a tak si zrejme celú situáciu rodina zle vysvetlila a svoj žiaľ a frustráciu otočili proti primárovi.

Primára udierali do oblasti hlavy, trupu a tváre a hádzali po ňom topánky. Hoci sa ich snažil lekár slovne upokojiť, nepodarilo sa mu to. Fyzický útok zastavil až vrátnik, ktorý privolal policajtov. „Polícia v Rimavskej Sobote obvinili z prečinu výtržníctva 3 ženy, ktoré sa skutku dopustili spolupáchateľstvom. Obvinené sú stíhané na slobode,“ informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová.

Podľa hovorcu siete nemocníc Svet zdravia Tomáša Kráľa ale nemocnica plánuje upraviť legislatívu v rámci ochrany chránených osôb aj mimo poskytovania zdravotnej starostlivosti. Podľa primára išlo o "cielený útok na jeho osobu ako zdravotníckeho pracovníka v priamej súvislosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti". Pre úpravu legislatívy sa rozhodli z dôvodu množiacich sa prejavov agresivity, verbálnych útokov smerom k personálu a z dôvodu častého poškodzovania majetku nemocnice na oddeleniach.

Viac o téme: NemocnicaPrimárFyzické napadnutieRimavská Sobota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu