Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Hrôza pri Leviciach! Bratia zachraňovali topiacich sa ľudí: Mareka a Jána potom strhol Hron

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

LEVICE - Marek a Ján sa spolu s ďalšími vybrali k priehrade pri Šarovciach, aby si užili víkendové popoludnie. Počas toho, ako sa kúpali, náhle zosilnel prúd vody. Mladí bratia sa snažili pomôcť dostať sa všetkým z vody. Sebe už pomôcť nedokázali. Silný prúd ich strhol.

Sedem ľudí sa počas víkendu vybralo na priehradu pri Šaroviciach v okrese Levice, aby si spríjemnili teplý deň. Počas ich kúpania v rieke Hron však náhle zosilnel prúd vody a všetkých siedmich strhol. Medzi nimi boli podľa portálu crime.sk aj bratia z obce Lantov Marek 21 a Ján 22. 

archívne video

Po 34-ročnom mužovi pátrajú desiatky policajtov i za pomoci vrtuľníka (Zdroj: Policie České republiky)

Jeden zo súrodencov sa pokúsil pomôcť ostatným a postupne topiacich sa ľudí vyťahoval na breh do bezpečia. Zachrániť sa mu podarilo všetkých päť osôb. Na pomoc sa rozhodol ísť aj svojmu bratovi, ktorý mal taktiež problém dostať sa na breh. Pri záchrane ich však strhol prúd a z vody sa už nevynorili.

Na miesto boli okamžite privolané všetky záchranné zložky, ktoré po chlapcoch úpenlivo pátrali. Avšak, žiaľ, sa Mareka a Jána zatiaľ nepodarilo nájsť.

Viac o téme: PátranieLeviceHronŠarovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu