Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Z Programu rozvoja vidieka treba tento rok vyčerpať ešte 400 mil. eur

Richard Raši
Richard Raši (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Z eurofondového Programu rozvoja vidieka (PRV) treba v tomto roku vyčerpať ešte asi 400 miliónov eur. Uviedol to vo štvrtok pred rokovaním vlády venovanému eurofondom minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD).

"V inom režime ako všetky ostatné idú eurofondy na Program rozvoja vidieka. Tie, bohužiaľ, minister (pôdohospodárstva Richard) Takáč (Smer-SD) našiel v takom rozklade, že v tomto roku má ešte vyčerpať takmer 400 miliónov eur. Súvisí to aj s problémami, ktoré našiel na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. To je niečo, čo je akútne, čo bude musieť nejako riešiť," priblížil.

aktuálne video

Richard Raši sa vyjadril k téme eurofondov (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Doplnil, že vláda na štvrtkovom rokovaní zadefinuje aj riziká čerpania eurofondov. "Chceme, aby už dnes bolo jasné, aké riziká hrozia v rokoch 2025 a 2026, keď sa Slovensko predchádzajúcou vládou zaviazalo na čerpanie konkrétnych súm eurofondov. Určíme si riziká, všetci budú vedieť pravdu. Takto budeme pravidelne upozorňovať každého, kde by hrozilo, že nedokáže vyčerpať to, čo od nás Európska komisia vyžaduje," dodal Raši.

Viac o téme: FinancieEurofondyRichard RašiProgram rozvoja vidieka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu