Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Ťažká rana pre Petra Pellegriniho: Zomrel mu milovaný otec!

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA – Zvolený prezident Peter Pellegrini prežíva momentálne najťažšie chvíle v živote. Dôvodom je úmrtie jeho otca Otta.

„Otec, budeš nám veľmi chýbať. S láskou a vďakou za všetko sa lúčime. Odpočívaj v pokoji,“ napísal na sociálnej sieti Peter Pellegrini. Jeho otec Otto mal už dlhší čas bojovať s ťažkou chorobou. V minulosti pracoval ako automechanik. Pellegrini má staršiu sestru Evu, matka Eva bola učiteľkou.

Otto Pellegrini
Zobraziť galériu (3)
Otto Pellegrini  (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini )

Pellegrini sa o rodičoch vyjadroval málo, no keď už prehovoril o svojom súkromí, hovoril o nich len v dobrom a s láskou. "Mami, oci, mám vás veľmi rád a som vďačný za každú chvíľu s vami. Vďačím vám za všetko. Priatelia, poďakujte sa aj vy vašim rodičom za všetko, čo pre vás v živote urobili a užite si pekný spoločný Deň rodičov," napísal vlani v júli na sociálnej sieti. 

Podlomené zdravie Pellegriniho otca trápilo už istý čas. Sám zvolený prezident ešte počas prvého kola prezidentkých povedal, že jeho otec je v nemocnici. „Chceli sme zobrať aj otca, ale ten je v nemocnici, takže odvolí do prenosnej volebnej urny,“ uviedol vo volebnej miestnosti. Voliť tak bol len v sprievode mamy a sestry. Pellegrini bol otca v ten deň aj navštíviť ešte predtým, ako sa pobral do svojho volebného štábu. 

Peter Pellegrini s rodičmi.
Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini s rodičmi.  (Zdroj: Facebook/Peter Pellegrini )

Zvolenému prezidentovi pod príspevkom kondoloval medzi prvými aj partner prezidentky Juraj Rizman. „Úprimnú sústrasť a veľa síl Vám, aj celej smútiacej rodine,“ napísal. Sústrasť Pellegrinimu vyjadrili aj politickí rivali Juraj Šeliga (Demokrati) či Martin Hojsík (PS). "Úprimnú sústrasť, pán zvolený prezident. Je mi to ľúto, prajem Vám aj celej rodine veľa síl," odkázal Pellegrinimu šéf PS Michal Šimečka. 

"Odchádzajú tí, ktorých by sme chceli mať pri sebe čo najdlhšie. Rodičia. Ich odchod vždy veľmi bolí a hoci je kolobeh života neúprosný, keď tá chvíľa príde, nevieme sa s odchodom vysporiadať. Peter, buď silný, cítim s Tebou. Vyjadrujem úprimnú, hlbokú sústrasť celej rodine. Česť pamiatke Tvojho skvelého otca, ktorého som mala česť osobne poznať celé roky," uviedla poslankyňa NR SR za Hlas-SD Ľubica Laššáková.

Úprimnú sústrasť zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. „Vyjadrujem úprimnú sústrasť pánovi Pellegrinimu. Je vždy bolestné, keď nám odchádzajú najbližší. Verím, že pekné spomienky na otca pomôžu zmierniť stratu, ktorú dnes so svojou rodinou prežíva," uviedla. 

Viac o téme: úmrtiePeter PellegriniOtecOtto Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu