Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Progresívne Slovensko chce v eurovoľbách ukázať, že Slovensko patrí na západ

Progresívne Slovensko
Progresívne Slovensko (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Progresívne Slovensko chce vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) ukázať, že SR patrí na západ. Docieliť chce, aby voľby nevyhrali protieurópske a proruské sily, ale proeurópska strana. Vyplýva to zo štvrtkových vyjadrení predsedu hnutia Michala Šimečku a lídra kandidátky do eurovolieb Ľudovíta Ódora.

"Mojou najväčšou prioritou bude vysvetliť občanom, prečo je miesto Slovenska na Západe," povedal Ódor. Deklaroval záujem PS udržať Slovensko v Európe a vyslať signál o proeurópskej orientácii krajiny. V kampani sa chce orientovať aj na budúce generácie. "V EÚ musíme urobiť viac pre kvalitu života mladých. Vytvoriť viac celoeurópskych programov v oblasti vzdelávania, spoznávania iných krajín alebo atraktivity pre domáci aj zahraničný talent," dodal.

archívne video

Hnutie PS predstavuje kompletnú kandidátku do Európskeho parlamentu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Šimečka vníma eurovoľby ako poslednú šancu tento rok poraziť Smer-SD. Kritizoval premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a vládu, ktorá podľa neho ťahá Slovensko preč z EÚ. Poukázal na riziko pozastavenia čerpania eurofondov pre Slovensko či na ekonomický stav krajiny. Je presvedčený, že kandidátka PS má na to, aby vyhrala eurovoľby.

PS chce v rámci kampane chodiť aj do regiónov, plánuje 62 akcií po celom Slovensku. Ódor plánuje navštevovať aj pohostinstvá mimo krajských miest.

Viac o téme: EurovoľbyZápadProgresívne Slovensko (PS)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu