Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na Zvolenskom zámku prebieha taktické cvičenie: Zasahujú aj dobrovoľní hasiči

(Zdroj: Getty Images)

ZVOLEN - Na Zvolenskom zámku je v utorok taktické cvičenie, na mieste sú v súčasnosti profesionálni i dobrovoľní hasiči. Informoval Ján Gašo z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Dodal, že zasahujú pri požiari depozitného skladu Slovenskej národnej galérie a strechy Zvolenského zámku. Prieskumom zistili, že depozitná miestnosť na zámku, ktorá je na treťom poschodí, je zachvátená plameňom. "Máme dve nezvestné osoby, zamestnancov zámku, ktoré vyhľadávame. Poschodia pod depozitom boli evakuované," objasnil.

archívne video

V centre Bratislavy vypukol požiar (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa neho na mieste je 11 kusov hasičskej techniky a 25 profesionálnych hasičov. Pomáhajú aj dobrovoľné hasičské zbory miest a obcí Zvolen, Lieskovec, Sása, Sielnica a Stožok. Spolu ich je 24 na piatich kusoch techniky.

Mesto Zvolen na svojej oficiálnej webstránke uvádza, že organizátori pre cvičenie prosia o zvýšenú pozornosť a ohľaduplnosť verejnosti. Je to predovšetkým na Dobronivskej ceste, na svetelnej križovatke pod zámkom a na križovatke ulíc Študentská a Námestie SNP. "Práve na nich je najvýraznejšie zvýšenie pohybu hasičskej techniky," zdôraznilo.

Viac o téme: HasičiZvolenský zámokZvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu