Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V meste Strážske je aktuálne odstavená dodávka vody: Čo je dôvodom?

(Zdroj: Facebook/Mesto Strážske - oficiálna stránka)

STRÁŽSKE - Mesto Strážske upozorňuje obyvateľov na prerušenie dodávky vody v celom meste. Ako spresňuje na sociálnej sieti, dôvodom je porucha na prívode pitnej vody do Strážskeho a okolitých obcí.

archívne video

Bezplatná analýza vody sa teší veľkej popularite (Zdroj: TASR/František Iván)

Odstavená je dodávka vody na celom území Strážskeho. "Podľa informácií od Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti oprava bude trvať približne do 18.00 h," uviedlo mesto na sociálnej sieti. Cisterny s pitnou vodou sú aktuálne umiestnené v meste na autobusovej stanici a Družstevnej ulici. „V priebehu dňa budú rozmiestnené štyri cisterny v rámci mesta, o umiestnení Vás budeme neodkladne informovať,“ informovala samospráva na sociálnej sieti.

Prerušenú dodávku vody majú okrem Strážskeho aj obce Voľa, Nacina Ves, Nacina Ves časť Vybuchanec a obmedzenú dodávku majú obce Suché a Lesné. TASR o tom informovala Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS), závod Michalovce. 

"Dodávka pitnej vody je prerušená z dôvodu poruchy na prívodnom potrubí Oceľ DN 500. Dĺžka prerušenia dodávky vody je ovplyvnená vypúšťaním prívodného potrubia a znížením tlaku v potrubí na úroveň vyhovujúcu vykonaniu opravy vzniknutej poruchy." uviedla spoločnosť vo svojom stanovisku. Náhradné zásobovanie pitnou vodou zabezpečujú cisternové vozidlá a voznice, a to až do obnovenia dodávky.

Viac o téme: VodaOdstávkaStrážske
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu