Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

POZOR Prichádza výrazné ochladenie: Teploty klesnú o 18 stupňov, TIETO oblasti zasiahne prízemný mráz!

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Prichádzajúci studený front od severozápadu až severu výrazne stiahne teploty. Prvé známky ochladenia evidujeme už dnes. Oblačnosť a prichádzajúce prehánky nedovolia teplote stúpnuť nad 25 stupňov Celzia ani na krajnom západe. Už zajtra ale počasie prinúti Slovákov opäť vytiahnuť teplejšie oblečenie.

V priebehu noci na utorok teploty klesnú na celom území a meteorológovia očakávajú maximálne 12° Celzia na východe krajiny. Ochladenie má byť sprevádzané dažďom a silnejším vetrom v nárazoch až do 55 km/h.

V Starej Ľubovni pribudli vďaka eurofondom cyklotrasy a vybudovali lodenicu (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

V Bratislave sa na teplomeroch neukáže viac ako 10 stupňov, v Poprade bude maximálne 6°. Rozdiel medzi nočnou a dennou teplotou bude minimálny, respektíve žiaden. Chladnejšie počasie vydrží počas celého týždňa. Ešte vo štvrtok hlási SHMÚ maximálne 14° Celzia a aj to na krajnom juhu Slovenska. S blížiacim sa víkendom majú teploty predsa len mierne rásť. Počasie bude po zajtrajšom ochladení a dažďoch relatívne stabilné, meteorológovia neočakávajú výraznejšie zrážky, či búrky.

Meteorológovia očakávajú vo vyšších polohách aj snehové prehánky. V kopcoch by sa snehové zrážky mali aj pár dní udržať. SHMÚ zároveň vydalo na dnes i ďalšie dni výstrahu pred vetrom a mrazom. Výstrahy platia najmä pre stredné a časť východného Slovenska.

Viac o téme: PočasiePrehánkyPrízemný mráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu