Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Súd rozhodol: Neziskovku Privilégium čaká exekúcia

Interiér Domova sociálnych služieb neziskovej organizácie v Senci
Interiér Domova sociálnych služieb neziskovej organizácie v Senci

Bratislava - Okresný súd Bratislava II v utorok povolil exekúciu voči neziskovej organizácii Centrum privátnych sociálnych služieb Privilégium, ktoré štátu nevrátilo dvojmiliónovú dotáciu.

Dnes o tom informoval hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak. Pre poskytnutie dotácie čelila vlani ministerka práce Viera Tomanová opozičnému návrhu na odvolanie.

"Keďže súd nezistil rozpor žiadosti so zákonom a s exekučným titulom, písomne vydal poverenie na vykonanie exekúcie," uviedol pre ČTK Adamčiak. Exekútor tak bude môcť siahnuť na majetok centra. O exekúciu žiadalo na súde ministerstvo financií.

Privilégium získalo dva milióny korún od ministerstva práce v októbri 2006, keď už úradu šéfovala Tomanová. Neskôr vyšlo najavo, že Privilégium pri žiadosti o dotáciu zatajilo, že má dlhy na daniach a odvodoch.

V Privilégiu navyše v minulosti pracovala aj ministerka, ďalší predstavitelia organizácie boli okrem toho rovnako ako Tomanová členmi vládneho Smeru-SD.

Okrem vrátenia dvojmiliónovej dotácie by malo Privilégium zaplatiť pokutu 630.000 korún. Privilégium sa v minulosti vracaniu dotácií bránilo, jeho predstavitelia argumentovali, že za peniaze už nakúpili postele pre postihnutých ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu