Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Ministerstvo dalo organizácii Privilégium pokutu 630.000 Sk

Ministerka Viera Tomanová
Ministerka Viera Tomanová

BRATISLAVA - Ministerstvo práce potrestalo podľa denníka Hospodárske noviny neziskovú organizáciu Privilégium pokutou 630.000 korún. Rozhodlo tak po skončení kontroly v organizácii.

Privilégium podľa skorších informácií musí vrátiť dvojmiliónovú dotáciu od ministerstva, pre ktorú sa opozícia neúspešne pokúsila v parlamente odvolať ministerku práce Vieru Tomanovú. Tá totiž v organizácií v minulosti pracovala.

"Keďže kontrolou možno konštatovať len porušenie všeobecne záväzných právnych predpisov, výsledné materiály budú odstúpené vyšetrovateľovi," povedala denníku hovorkyňa ministerstva Oľga Škorecová.

V prípade pokračuje trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi pre subvenčný podvod, za ktorý vinníkovi hrozí až 15 rokov väzenia, poznamenal denník. "Nebolo zatiaľ rozhodnuté ani o zastavení trestného stíhania, ani o postúpení ďalej," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave René Vanek.

Privilégium totiž v čestnom vyhlásení pred získaním dotácie od ministerstva práce zatajilo, že má dlhy na odvodoch a daniach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu