Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Neziskovej organizácii Privilégium hrozí exekúcia

Viera Tomanová Zobraziť galériu (6)
Viera Tomanová

Bratislava - Nezisková organizácia Centrum privátnych sociálnych služieb Privilégium bude možno čeliť exekúcii, pretože štátu nevrátila dvojmiliónovú dotáciu. Informovala o tom televízia Markíza.

"Ministerstvo financií ešte minulý týždeň podalo návrh na vymáhanie pohľadávky štátu formou exekúcie," povedal hovorca ministerstva Miroslav Šmál. O vykonaní exekúcie musí rozhodnúť súd.

O vrátenie dotácie požiadalo ministerstvo financií. Nezisková organizácia však s jeho rozhodnutím nesúhlasí, a preto ešte koncom marca podalo žalobu na súd, aby preskúmalo jeho verdikt. Dva milióny korún získalo Privilégium od ministerstva práce a sociálnych vecí v októbri 2006. Organizácia však v čestnom vyhlásení pred získaním dotácie zatajilo, že má dlhy na odvodoch a daniach. Podľa Markízy má Privilégium zaplatiť aj penále, ktoré dosiahli takmer 220.000 korún.

Dotácia pre Privilégium bola jedným z dôvodov, pre ktorý sa opozícia vlani snažila v parlamente odvolať ministerku práce Vieru Tomanovú. Ministerka totiž predtým pôsobila práve v Centre privátnych sociálnych služieb Privilégium a predstavitelia neziskovej organizácie boli rovnako ako Tomanová členmi vládneho Smeru-SD.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu