Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rokovanie vlád je najlepšou odpoveďou na otázky o vzťahu k Ukrajine, tvrdí Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády o konkrétnych formách pomoci Ukrajine je tou najlepšou odpoveďou na všetky otázky, aký je vzťah Slovenska k jeho východnému susedovi. Zvolený prezident Peter Pellegrini to uviedol na sociálnej sieti po štvrtkovom spoločnom zasadnutí slovenského a ukrajinského kabinetu v Michalovciach.

"Nikdy sme nespochybnili utrpenie ľudí postihnutých vojnou. Naopak, Slovensko poskytlo Ukrajine naozaj všestrannú pomoc - od štátu, cez obce a mestá, až po obrovské nasadenie ľudí, ktorí za dva roky obetovali svoj čas, energiu i peniaze na pomoc obetiam vojny," vyhlásil Pellegrini. Upozornil, že vlády sa dohodli na konkrétnych krokoch, ktorými sa Slovensko môže a chce podieľať na humanitárnej a ekonomickej pomoci Ukrajine, ako aj na jej následnej obnove.

"Je to skutočná pomoc, z ktorej budú profitovať obyvatelia Ukrajiny, ale aj východného Slovenska," poznamenal. Pellegrini si želá, aby na Ukrajine čím skôr zavládol mier a skončilo sa zabíjanie. "Pomoc, solidarita a mier. Po dnešnom rokovaní oboch vlád musí byť aj vo svete jasné, že to nie sú len slová, ale aj hodnoty Slovenska potvrdené konkrétnymi krokmi," zhodnotil.

Viac o téme: Rokovanie SlovenskoUkrajinaPeter Pellegrini
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu