Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Naletel im aj Separ! Muži vyrábali falošné výnimky na parkovanie: TAKTO celý podvod vymysleli, hrozí im basa

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj, RTVS)

BRATISLAVA - Intenzívnou operatívno-pátracou činnosťou sa podarilo policajtom druhého bratislavského okresu odhaliť nadštandardný zákaznícky servis v oblasti grafických služieb, ktorý sa rozhodli poskytovať 30-ročný Martin S. a 20-ročný Patrik H. Dvojica vyrábala falošné výnimky na parkovanie, ktorým naletel aj raper Michael Kmeť (37) alias Separ s jeho partnerkou Cynthiou.

Odhalenie existenie falošných výnimiek na parkovanie prišlo so správou, že raper Separ zaparkoval svoje luxusné BMW v centre Bratislavy na chodníku pred hotelom. Na mieste nebolo žiadne vyznačené parkovanie miesto, no za čelným sklom mal vystavenú výnimku, ktorá ho k tomu oprávňovala. Ako sa však neskôr ukázalo, bola falošná a prípad začala riešiť polícia.

Zobraziť galériu (4)
"Výnimka" v Separovom aute  (Zdroj: Tip čitateľa)

Netrvalo dlho a polícía výrobcov falošných výnimiek dolapila. Ako informuje bratislavská krajská polícia, dvojica použila ako vzor potvrdenie o povolení výnimky z dopravných značiek určené pre vozidlo štátneho orgánu, ktoré im priniesol 29-ročný Christián V. "Ten mal kartičku získať od údajne neznámej osoby a chcel sa o parkovanie zadarmo rozdeliť. Z toho dôvodu požiadal menovaných, aby vyrobili pár kópií potvrdení s výnimkou na parkovanie. Usilovní mladíci vyrobili nielen požadované potvrdenia, ale aj kópie pečiatok viacerých útvarov Policajného zboru SR," približuje polícia.

Naletel im aj Separ!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V obehu bolo približne 15 falošných kariet

30-ročný Martin S. a 20- ročný Patrik H. zhotovili zároveň povolenia s výnimkou aj pre nimi využívané motorové vozidlá značky Škoda a značky BMW 320i, ktoré boli podľa slov polície spozorované počas analýzy kamerových záznamov vyhotovených na Plátenníckej ulici v Bratislave. "Dôvodom na udelenie výnimky bolo na všetkých kartičkách plnenie služobných úloh Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo SR v rámci Bratislavy," dodáva polícia.

Naletel im aj Separ!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podľa doposiaľ zistených informácií dal 29-ročný Christián V. do obehu približne 15 falošných kariet. "Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II bolo v tejto súvislosti 30-ročnému Martin S. z okresu Senec, 20-ročnému Patrik H. z okresu Malacky a 29-ročnému Christiánovi V. z okresu Prievidza vznesené obvinenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky," konštatuje polícia a dodáva, že v prípade preukázania viny pred súdom hrozí všetkým obvineným trest odňatia slobody až na tri roky.

Viac o téme: ParkovanieFalošné výnimky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu