Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Populárny internetový obchod okráda ľudí bez povšimnutia už 4 roky! Sledujú ho aj známe osobnosti: Nechutné zistenie

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram)

BRATISLAVA - Na sociálnej sieti Instagram sa nám podarilo natrafiť na stránku, ktorá ponúka značkové oblečenie za extrémne nízke ceny. Podľa príbehov, ktoré zdieľali, sú na trhu už štyri roky a doteraz nemali žiadny problém. Dokonca ich sledujú aj známe tváre. Nám sa však podarilo zistiť, že ide o podvod.

Podvody na sociálnych sieťach sú stále premyslenejšie, systematickejšie a na prvý pohľad je ich ťažšie rozpoznať. Rovanko to bolo aj s internetovým obchodom designer_sk, ktorý ponúka rozličný značkový tovar za bezkonkurečné ceny. Tričko balenciaga stojí len 42,99 a pri kúpe dvoch kusov máte tretí zadarmo. 

Po rozkliknutí ich príbehov sa chvália dokonca tým, že sú na trhu už štyri roky a doteraz nemali žiadny problém. Zverejnených majú aj niekoľko pozitívnych recenzií, ktoré potvrdzujú, že zákazníkom tovar prišiel a boli spokojní. Dokonca ich sledujú aj známe osobnosti ako Sandro Jandejsek z reality show Love Island alebo model, úšastník show Survivor, Josef Kůrka.

Populárny internetový obchod okráda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Redaktorka portálu topky.sk si preto vyskúšala objednať jedno z týchto tričiek. Predajca jej sľuboval rýchle dodanie do 4 dní odo dňa zaplatenia. "Platby za produkty máme vopred , dodanie cca 2-4 pracovne dni od prijatia úhrady zákazníkom, záruka 30 dni ak bude nutne vymeniť," napísal v správe. Následne poslal belgické číslo účtu BE38967882700972, ktoré je vedené na Alexa T.. Po odoslaní platby však prišlo rýchle vytriezvenie.

Účet zmizol

Niekoľko dní po tom, ako previedla platbu na účet, predajcu kontaktovala, nech si skontroluje platby, pretože tovar už zaplatila a tak určite už musí mať peniaze pripísané vo svojej banke. Za úhradu poďakoval a potvrdil, že zásielka bude čím skôr expedovaná. Potom však prišlo tvrdé vytriezvenie.

Ešte v ten deň si zrušil účet na Instagrame a nebolo naďalej možné sa s ním spojiť. Po pár dňoch ho však opäť obnovil, konfronotovala ho preto, nech vráti peniaze alebo pošle tovar. Následne nato účet opäť zmizol. V súčasnosti je účet odstránený z Instagramu, avšak predajca ho niekoľkokrát obnovuje a blokuje.

Populárny internetový obchod okráda
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram)

Dôveryhodná reklama na sociálnych sieťach

Po tomto podvode sme kontaktovali aj Josefa Kůrku a opýtali sa ho na jeho skúsenosť. Na profil natrafil v dôveryhodne vyzerahúcej reklame na sociálnych sieťach. Začal preto stránku sledovať a sám si plánoval niečo objednať. "No narazil som normálne na reklamu, myslel som si, že je to brendstore. Potom som samozrejme zistil, že to sú fejky," poznamenal pre topky.sk.

Plánoval si aj skúsiť oblečenie objednať avšak chceli platbu vopred a to odmietol. "Chceli platbu predom a to nikdy nerobím," dodal. Oblečenie preto neobjednal. Keď sme ho informovali, že ide o podvodný web a po objednaní by mu neprišiel žiaden tovar ostal šokovaný. "To je šialené, toto neznášam," uzavrel.

Viac o téme: Podvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu