Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Prehovoril otec jednej z obetí zo Spiša: Slová užialeného primátora trhajú srdce! Lucia (†17) sa už domov nevráti

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Polícia SR, Ľuboš T.)

STARÁ ĽUBOVŇA – Tragédia, aká sa nikdy nemala stať. Sobotu poznačila ťažká nehoda, pri ktorej autobus zrazil skupinu mladých ľudí, ktorí mali deň stráviť na kresťanskom podujatí. Sedem z nich utrpelo zranenia, tri dievčatá prišli o život. Jednou z nich bola aj 17-ročný dcéra primátora mesta Stará Ľubovňa Lucia.

Počet mŕtvych po havárii autobusu na Spiši stúpol na troch, oznámil minister Šutaj Eštok (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Nehoda sa stala v sobotu ráno v Spišskom Podhradí na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, kde sa z neznámych príčin pohol autobus. Mladí ľudia, ktorí stáli pred ním, sa dostali pod neho. Následky boli fatálne.

Na to, že jednou z obetí je aj dcéra primátora mesta Stará Ľubvňa upozornil na sociálnej sieti primátor mesta Partizánske Jozef Božik. „Myšlienkami sme s rodinami obetí nehody. Išlo o mladých ľudí, ktorí mali celý život ešte pred sebou. Jednou z obetí je aj dcéra môjho kolegu, primátora mesta. Je mi to veľmi ľúto. Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám,“ napísal. Ďalšou obeťou je 18-ročná Sofia, taktiež zo Starej Ľubovne. Obe podľahli zraneniam ešte na mieste. Neskôr počas soboty prišla informácia aj o tretej obeti, tiež mladom iba 17-ročnom dievčati, ktoré zomrelo pri prevoze do nemocnice.

Prehovoril otec jednej z
Zobraziť galériu (3)

V sobotu večer sa nakoniec k celej veci na sociálnej sieti rozhodol vyjadriť aj užialený primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko. „Nevieme pochopiť dnešnú hroznú tragédiu, prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška, bolí to, veľmi. Ďakujeme za podporu,“ napísal.

To, ako k tragédii došlo, je predmetom vyšetrovania. V kostole svätého Mikuláša v Starej Ľubovni sa v sobotu večer konala omša za obete. Celé mesto je zahalené v smútku. Na omšu sa schádzali stovky veriacich, ktorí sa v kostole stretli v spoločnej modlitbe.

V Starej Ľubovni sa konala omša za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí.
Zobraziť galériu (3)
V Starej Ľubovni sa konala omša za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj)

Viac o téme: NehodaPrimátor Stará ĽubovňaSpišské Podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu