Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V obvodoch Zvolenského okresu hlasujú v úvode volieb najmä dôchodcovia

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

ZVOLEN - Druhé kolo prezidentských volieb sa v sobotu začalo o 7.00 h vo všetkých obvodoch spadajúcich pod okres Zvolen. Povedal to v sobotu ráno predseda okresnej volebnej komisie vo Zvolene Slavomír Hanuska s tým, že ráno prichádzajú voliť najmä dôchodcovia.

Dodal, že pri otváraní volebných miestností vo Zvolene, v Detve a Krupine nezaznamenali žiadne problémy. Volebné miestnosti vo Zvolene sú zriadené väčšinou v priestoroch základných a materských škôl, v obciach je to v kluboch dôchodcov alebo kultúrnych domoch. Na prezidentské voľby je vo Zvolene pripravených 38 volebných miestností, v ktorých bude takmer 400 členov volebných komisií. V Detve avizovali 15 volebných miestností, v ktorých bude 110 členov volebných komisií. Mesto Krupina má podľa neho šesť miestností pre voľby.

archívne video

Príprava volebnej miestnosti v Trenčíne (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.

Viac o téme: HlasovanieObvodyZvolenDetvaPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu