Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nové detaily útoku! Bežiaci medveď vrazil do lesníka: Všetko bolo inak

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/Zdeněk Macháček)

LIPTOVSKÁ SIELNICA - Podľa najnovších informácií medveď 35-ročnému lesníkovi zranenia nespôsobil. Medveď mal do muža na úzkom chodníku naraziť, dôsledkom čoho muž spadol a utrpel viaceré zranenia. Na odplašenie medveďa trikrát vystrelil.

K útoku medveďa došlo včera v katastri obce Kvačany v okrese v Liptovskom Mikuláši. Šelma napadla nič netušiaceho 35-ročného lesníka, ktorý sa nachádzal ďaleko od intravilánu obce v hustom lesnom poraste.

archívne video

Medveď v centre Liptovského Mikuláša atakoval piatich ľudí (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

Podľa štátnych ochranárov "bežiaci medveď narazil do lesníka na úzkom lesnom chodníku v svahovitom teréne s hustým bukovým porastom. Mladý 35-ročný muž po náraze spadol a utrpel zranenia," poznamenala hovorkyňa Kristína Bocková. Lesník chcel medveďa odplašiť, a tak trikrát výstražne vystrelil.

Muž pri strete s medveďom utrpel viaceré zranenia, a to poranenie hrudníka, zlomeninu rebier a úraz chrbtice. K zranenému boli okamžite vyslaní záchranári. "Záchranári muža po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Zásahový tím pre medveďa hnedého v spolupráci s políciou vykonal obhliadku lokality. Miesto útoku podľa ŠOP nie je v blízkosti intravilánu, ale ide o hustý lesný porast nachádzajúci sa približne 300 metrov nad cestou medzi obcami Liptovské Matiašovce a Huty. "Medveď nebol postrelený," uzavrela Bocková.

Viac o téme: MedveďLesníkútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu