Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medveď sa vlámal do čajovne v Tatrách: Vylomil dvere a vybrakoval kuchyňu

(Zdroj: unsplash.com/Zdeněk Macháček)

POĽSKO – V poľských Tatrách došlo ku kurióznej udalosti. V Strążyskej doline sa do podniku vlámal medveď, ktorého pravdepodobne lákala vôňa jedla. Do obľúbenej čajovne rozbil dvere a narobil poriadny neporiadok.

Aj poľská strana Tatier potvrdzuje, že medvede sú po zimnom spánku mimoriadne aktívne. Presvedčil ich o tom aj jeden z jedincov, ktorý sa vlámal do čajovne, obľúbeného turistického miesta. Podľa lesníka Tatranského národného parku v chránenej oblasti Strążyskej doliny musel byť predátor pokúšaný vôňou potravín, informujú poľské médiá.

Odhodlane vylomil dvere aby sa dostal do vnútra, no zrejme ho úlovok sklamal a tak aspoň zdemoloval všetko, čo mu prišlo do cesty. Do čajovne sa našťastie vlámal v čase, keď sa tam nik nenachádzal a tak okrem škôd na majetku sa nikomu nič nestalo. Následky vlámania si všimol lesník Tatranského národného parku Tadeusz Zwijacz spolu s pracovníkmi lesnej brigády. Poľská strana varuje návštevníkov Tatier a turistov, aby sa k zvieratám nepribližovali, najmä ak v lese spozorujú medvedicu s mladými, pretože zvieratá útočia predovšetkým v momente, keď sa cítia ohrozené.

Viac o téme: MedveďPoľskoTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu