Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Problémy pred druhým kolom: Korčokov web napadli hekeri! Pellegrini odmieta spojitosť s útokom

Ivan Korčok
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kandidát na prezidenta Ivan Korčok upozorňuje na falošný web s jeho menom a avizuje podanie trestného oznámenia. Jeho reálna webová stránka zároveň čelí hekerským útokom. Informovali o tom z Korčokovho tímu.

"Do konca kampane zostáva ešte týždeň a pravdepodobnosť, že podobné pokusy sa budú množiť, je vysoká. Dajte prosím na svoj zdravý úsudok a nenechajte sa týmito trápnymi pokusmi ovplyvniť," uviedol Korčok v súvislosti s falošným webom. Zároveň oznámil, že jeho skutočná stránka je v sobotu pre hekerské útoky nedostupná.

archívne video

Vyhlásenie Ivana Korčoka k predbežným výsledkom prvého kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V ďalšom príspevku na Facebooku Korčok uviedol, že za tento útok pravdepodobne môžu ľudia zodpovední za prezidentskú kampaň Petra Pellegriniho. "Pred druhým kolom volieb nemusí byť človek úplný Sherlock, aby vedel, odkiaľ fúka vietor. Podľa odborníkov a metadát tú falošnú stránku urobili presne tí istí ľudia, ktorí robia kampaň Petra Pellegriniho. Pán Pellegrini, rozumiem, že asi veci nejdú úplne podľa plánu, ale nejaké hranice by sme predsalen mohli rešpektovať," uviedol v príspevku.

Pellegrini odmieta spojitosť s útokmi na Korčokovu stránku

Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini odmieta výroky svojho súpera v druhom kole prezidentských volieb Ivana Korčoka, v ktorých spája "údajné útoky na svoje stránky" s Pellegriniho kampaňou. Informovala o tom hovorkyňa kandidáta Patrícia Medveď Macíková.

Korčok podľa hovorkyne skúša rovnaký scenár ako niekoľko dní pred uplynulými parlamentnými voľbami Progresívne Slovensko, keď informovalo o útoku hekerov. "Nikdy sme sa nedozvedeli, ako to bolo v skutočnosti, pretože to progresívcom v kampani zjavne nepomohlo, a tak celý ´útok´ išiel po voľbách dostratena," uviedla. Korčok v sobotu informoval, že jeho stránka čelí hekerským útokom. Zároveň upozornil na falošnú stránku s jeho menom.

Viac o téme: Prezidentské voľbyFalošnáWebová stránkaHekeriKybernetický útokIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu