Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SaS vidí členstvo v NATO aj po rokoch ako základný pilier našej bezpečnosti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Členstvo v Severoatlantickej aliancii (NATO) je pre Slovensko aj po rokoch základným pilierom bezpečnosti. Strana SaS to uviedla pri príležitosti piatkového 20. výročia vstupu SR do Aliancie. Strana deklaruje, že akékoľvek snahy o spochybňovanie, respektíve vystúpenie z NATO bude naďalej odmietať. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

"NATO je pre nás základným pilierom bezpečnosti. Potvrdila to aj neprijateľná agresia Ruska na Ukrajine. Hoci sa nás vojna dotýka na východnej hranici, vďaka dáždniku NATO a princípu jeden za všetkých, všetci za jedného sme v bezpečí," skonštatoval predseda strany a poslanec Národnej rady (NR) SR Branislav Gröhling.

archívne video

Prezidentské voľby: Voľba predsedu SaS Branislava Gröhlinga (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Útoky vládnych predstaviteľov na spojencov a podkopávanie dôvery v Alianciu označil líder SaS za nezodpovedné. "Žiadna iná alternatíva pre Slovensko totiž neexistuje. Členstvo v NATO, ako aj bezpečnosť, ktorú nám poskytuje, musíme preto absolútne chrániť," dodal.

Juraj Krúpa
Zobraziť galériu (2)
Juraj Krúpa  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslanec NR SR Juraj Krúpa považuje rozhodnutie vstúpiť do NATO za nielen správne, ale aj prezieravé. "Sme hrdými členmi elitného klubu, ktorý nám poskytuje záruky bezpečnosti. Tomu vďačíme za mier a stabilitu, ktoré sú predpokladom sociálneho a ekonomického rozvoja," zhodnotil.

Viac o téme: VýročieNATOSaSAliancia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu