Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krajiny musia spolupracovať proti terorizmu! Ficov odkaz Ruskej federácii: Poskytujeme vám plnú súčinnosť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel. TASR/AP/Alexander Avilov/Moscow News Agency)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) v mene celej slovenskej vlády odovzdal veľvyslancovi Ruskej federácie na Slovensku Igorovi Bratčikovi prejavy solidarity a úprimnej ľútosti. Počas ich sobotného telefonátu v súvislosti s piatkovým (22. 3.) útokom na predmestí Moskvy mu premiér ponúkol aj súčinnosť. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Teroristický útok v Moskve

"Dnes ráno som telefonicky hovoril s veľvyslancom Ruskej federácie v Slovenskej republike – J.E. Igorom Bratčikovom o včerajšom teroristickom útoku na okraji Moskvy s obrovskými civilnými obeťami. Každá krajina na svete má povinnosť spolupracovať v boji proti terorizmu, nech jeho dôsledkami trpí ktokoľvek a v tomto duchu som ponúkol súčinnosť aj pánovi veľvyslancovi. Súčasne som mu v mene celej slovenskej vlády odovzdal prejavy solidarity a úprimnej ľútosti. Barbarské teroristické útoky s desiatkami až stovkami obetí zatrasú aj takými silnými a veľkými krajinami, akou Ruská federácia nepochybne je." uviedol premiér.

Robert Fico
Zobraziť galériu (3)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Do koncertnej sály Crocus City Hall v meste Krasnogorsk na predmestí Moskvy vpadli v piatok večer viacerí muži ozbrojení automatickými zbraňami a granátmi. Počet obetí stúpol na najmenej 143 ľudí a ďalší sú zranení. Z budovy boli hlásené výbuchy a zachvátil ju rozsiahly požiar. K zodpovednosti za útok sa prihlásila militantná organizácia Islamský štát.

Krajiny musia spolupracovať proti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP)

Viac o téme: Nákupné centrumRuskoRobert FicoTeroristický útokKoncert
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu