Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE Vládna limuzína mala nehodu na diaľnici

Peter Kmec Zobraziť galériu (2)
Peter Kmec (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA V stredu popoludní sa na bratislavskom obchvate odohrala scéna ako z akčného filmu. Účastníkom dopravnej nehody na diaľnici D1 bola podľa našich zistení vládna limuzína jedného z členov vlády. Polícia celú vec eviduje len ako škodovú udalosť.

Podľa našich informácií sa nehoda stala o 16:20 a vinníkom mal byť vodič vládnej limuzíny. Kolóna sprevádzaná policajtmi na motorkách smerovala von z Bratislavy na Trnavu. Podľa svedkov celej udalosti nestihol vodič vládnej audiny dobrzdiť a vrazil do pred nim stojaceho auta, ktoré šoférovala žena s malým dieťaťom na zadnom sedadle.

Bratislavská polícia udalosť potvrdila s tým, že sa jednalo iba o škodovú udalosť a nemajú informácie ani o zranených ani o pasažieroch vládneho auta. Podľa našich informácii sa jednalo o auto, ktoré použil aj samotný premiér, keďže ide o pancierové vozidlo a využíva sa na prepravu pri nebezpečných pracovných cestách. Otázky vyvoláva to, že kompetentní o podrobnostiach mlčia. Podľa svedkov mala totiž pasažiera vládnej limuzíny ochranka premiestniť do iného auta, ktoré prišlo ešte pred príchodom dopravnej polície. Vodič sa mal podrobiť dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Úrad vlády poprel, že by sa v danom aute viezol samotný predseda vlády. "Predseda vlády SR Robert Fico dnes nebol účastníkom dopravnej nehody, ako o tom píše portál topky.sk. Informácie uvedené v článku sú teda nepresné," reagoval ÚV. Malo ísť o Podpredsedu vlády pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petra Kmeca.

"Dnes v popoludňajších hodinách bolo v Bratislave na Prístavnom moste účastníkom dopravnej nehody služobné motorové vozidlo zapožičané podpredsedovi vlády Petrovi Kmecovi," uviedla hovorkyňa Loretta Pinke.

Vozidlo viedol príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov. "Pri nehode sa nikto nezranil a prišlo len k materiálnym škodám na motorových vozidlách," doplnila.

Za omyl v pôvodnej správe o tom, že išlo o služobné auto premiéra sa ospravdlňujeme.

 

Viac o téme: Robert FicoNehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu