Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dráma vo Vrútkach! VIDEO Polícia musela evakuovať bytovku a jej okolie

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

VRÚTKY - V utorok prežili obyvatelia bytového domu vo Vrútkach dramatické chvíle. Jednej obyvateľke bytovky bola odoslaná výstražná správa, v ktorej sa spomínalo aj uloženie nástražného výbušného systému. Polícia ihneď zasiahla a bytovku i jej bezprostredné okolie evakuovala. Podozrivú osobu sa im podarilo zadržať.

"Na Obvodnom oddelení Policajného zboru Vrútky sme v utorok (5. 3.) v čase okolo 15.35 h prijali telefonické oznámenie, kde jednej obyvateľke bytového domu v meste Vrútky bola zaslaná výhražná sms-správa, ktorej obsahom bolo aj možné uloženie nástražného výbušného systému," informuje žilinská krajská polícia. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky, ktoré miesto zabezpečili. Polícia dodáva, že z dôvodu bezpečnosti vykonali evakuáciu priblížene 50 osôb z bytového domu, okolitých rodinných domov a prevádzok.

Policajti vo Vrútkach evakuovali obyvateľov bytového domu a jeho blízkeho okolia (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj)

Za pomoci policajného psovoda so služobným psom aj za účasti policajného pyrotechnika bola vykonaná prehliadka bytového domu a blízkeho okolia. "Pyrotechnické prehliadky pravdivosť oznámenia nepotvrdili. Rýchlou operatívnou činnosťou policajtov pohotovostnej motorizovanej jednoty odboru poriadkovej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline sa podarilo v krátkom čase podozrivú osobu vypátrať a zadržať," približuje polícia.

Podozrivému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a bol eskortovaný za účelom vykonania ďalších potrebných procesných úkonov na príslušný útvar Policajného zboru. Poverený príslušník Policajného zboru predmetnú udalosť vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu nebezpečné vyhrážanie a trestného činu šírenie poplašnej správy. "Z dôvodu vykonávania prvotných procesných úkonov, nie je možné v súčasnosti poskytnúť žiadne bližšie informácie," uzatvárajú policajné zložky.

Viac o téme: EvakuáciaOhrozenieVrútky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu