Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Slováci si musia zvyknúť na ďalšie zdražovanie: Operátori zvyšujú ceny za TV! Veľký PREHĽAD nových cien

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Zvyšovanie cien je pre zákazníkov vždy nepríjemná správa, na ktorú si ale musíme v posledných mesiacoch čoraz viac zvykať. Ceny idú hore vo všetkých oblastiach života a výnimkou nie sú ani televízne programy a služby. K zdražovaniu v posledných týždňoch pristúpili aj viaceré u nás pôsobiace telekomunikačné spoločnosti. Niektoré už ceny zvýšili, iné to ešte len čaká. Pozrite si prehľad nových cien.

Skylink výrazne zdražel a predstavil novinku

Operátori Skylink a freeSAT, ktorá je členom "rodiny Skylink", zvýšili ceny za svoje služby od 1. februára. Novinkami v ponuke satelitnej služby Skylink a internetovej Skylink Live TV sú od februára programové balíky Canal+ Komplet (11,90 €/mesiac), Kombi+ Apple TV+ a Premium. Balíček CANAL+ sa rozširuje o program CANAL+ Sport 2, ktorý bude vysielať živé prenosy ženského tenisu. Z pôvodných 7,49 eur mesačne porastie balíček na sumu 9,99 eur.

Zvýšením cien prešli aj ďalšie balíčky ako Mini (zo 6,90 eur na 8,40 €), CS (zo 7,40 € na 10,05 €) či Smart (z 9,90 € na 11,60 €). Flexi10 a Film Europe z ponuky vyradili. Balíček Exxtra prechádza zlúčením s balíčkom Man-X, k zmene ceny však nedošlo. Niektorým klientom navyše operátor sprístupní obsah z videoslužby Apple TV+. Zákazníci freeSAT aj Skylinku dostanú ponuku na nové balíčky Kombi+ spolu s Apple TV+ za 21,90 eura a balíček Premium (Kombi+, Apple TV+ a balíček HBO Standard) za 24,90 eura.

Slováci si musia zvyknúť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Skylink)

Telekom mení verziu programu Magenta 1

Jeden z najväčších mobilných operátorov na Slovensku, Telekom, od marca mení svoju verziu programu Magenta 1. Na svojej stránke operátor tvrdí, že nová Magenta 1 prichádza s množstvom lákavých výhod. Mnohí zákazníci ale nesúhlasia, pretože sa im navýšia ich mesačné faktúry, hoci svoje služby nemenili.

Hovorca spoločnosti Slovak Telecom Michal Korec zdôrazňuje, že zákazníci môžu od marca 2024 využiť dva druhy zliav: “Po novom si bude môcť zákazník vybrať, či pri využívaní balíka bude chcieť: 

A) 10% zľavu na všetky služby (aj tu je novinka, že doteraz boli zľavy iba na pevné služby, po novom budú aj na mobilné paušály)
B) 20% kredit na benefity (t.j. 20% z faktúry vytvorí kredit, za ktorý si zvolí určité benefity ako darovanie dát, vyššiu rýchlosť internetu či TV balíček).”

Ďalej dodáva, že si spoločnosť zvolila cestu 10% zľavy na všetky služby. Pre každého je ale pripravené navrhované individuálne riešenie podľa typov služieb a správania, ktoré využíval. Keďže ide o veľkú zmenu, zákazníci majú na rozmyslenie 30 dní. Môžu si zmluvu buď zmeniť alebo zrušiť.

UPC navýšilo cenu pre niektorých zákazníkov

Spoločnosť UPC zvýšila od februára ceny mesačných poplatkov pre niektorých zákazníkov o 1 až 2,50 €. Zvyšovanie cien zdôvodňujú rastúcou infláciou a nákladmi spojenými s poskytovaním služieb. Zákazníci, ktorých sa táto zmena týka, dostanú výhody za vyššiu cenu. Medzi benefity patrí zvýšená rýchlosť internetového pripojenia, trojmesačný balíček platených TV programov, bezpečnostný internetový balíček na rovnaké obdobie a 24 nových regionálnych kanálov. Zmena sa dotkla približne 22-tisíc zákazníkov.

Digi TV zvýši ceny od apríla

Spoločnosť Digi Slovakia plánuje zvýšiť ceny mnohých balíčkov od 1. apríla. Operátor tak reaguje na infláciu zvýšené náklady. Zákazníci zmeny pocítia vo faktúre za mesiac apríl, ktorá im bude doručená koncom marca. Operátor zdôraznil, že sa nemení poplatok za prenájom koncových zariadení, extra balíky a doplnkové služby. Zákazníci, ktorí so zmenou nesúhlasia, môžu zrušiť zmluvu bez sankcií.

Zmena cenníka služieb
Zobraziť galériu (5)
Zmena cenníka služieb  (Zdroj: digislovakia.sk)

Zmena cenníka služieb
Zobraziť galériu (5)
Zmena cenníka služieb  (Zdroj: digislovakia.sk)

Peňaženky nám prevetrajú aj streamovací giganti

Obľúbený Netflix na viacerých trhoch už zrušil svoje základné balíčky a nahrádza ich predplatným za 5,99 € s reklamami. Tento formát zrejme už v najbližších mesiacoch neobíde ani Slovákov. Nové štandardné predplatné bez reklám by malo stať 13,49 € a prémiové 4K až 19,99 € mesačne. Aktuálne nás na Slovensku  Netflix mesačné vyjde na 7,99 € za Basic, 9,99 € za Standard alebo 11,99 eur za Premium predplatné.

Reklamy už čoskoro u nás zavedie SkyShowtime. Tie sa budú predplatiteľom zobrazovať približne 4 minúty za hodinu. Štandardné predplatné za 5,99 € sa od 23. apríla zmení na Štandardné Plus bez reklám za 7,99 € mesačne. Štandardné predplatné s reklamami vyjde 4,99 € mesačne. Pri 12-mesačnom predplatnom bude služba s reklamami stáť 39,99 € a bez reklám 62,99 €.

Slováci si musia zvyknúť
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Ceny ešte minulý rok zvýšila aj služba Disney+. Mesačný poplatok aktuálne vyjde na 9,99 € a ročný na 99,90.

Viac o téme: TVTelekomSkylinkUPCZdražovanieSkyShowtime
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu