Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zúfalý otec sa im nevedel dovolať: Matka a dve deti po tme uviazli v Jánošíkových dierach

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: hzs.sk)

TERCHOVÁ - Zúfalý otec v pondelok zalarmoval Horskú Záchrannú službu. Jeho žena sa totiž s dvoma deťmi vybrala na turistiku cez Jánošíkove diery, medzičasom sa ale zotmelo a muž sa jej nevedel dovolať. Vedel pritom, že rodina na turistike pri sebe nemá svetelné zdroje a začal sa tak boj o čas.

Pri poslednom kontakte skupina oznámila, že sa nachádza pravdepodobne na zelenom turistickom chodníku v oblasti pod Tanečnicou. Kontakt so zablúdenou rodinou sťažovali aj časté výpadky telefónneho signálu, na mieste, kde sa rodina nachádzala. Na pomoc im vyrazili dvaja záchranári HZS zo Štefanovej na terénnom vozidle, ktorým sa dostali do sedla Vrchpodžiar, kde sa skontaktovali s otcom.

Medzitým sa podarilo telefonicky opätovne spojiť s matkou, ktorá uviedla, že schádzajú po modrej značke zo sedla pod Tanečnicou. Dvojica záchranárov HZS sa rozdelila, pričom prvý záchranár postupoval po modrom chodníku a druhý záchranár pokračoval po zelenom, vedúcimi k rázcestiu Pod Pálenicou.

Zúfalý otec sa im
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: hzs.sk)

"Zablúdená rodina bola záchranárom HZS nájdená zhruba v polovici zeleného TZCH medzi sedlom Vrchpodžiar a rázcestím pod Pálenicou. Následne záchranári HZS pomohli rodine v sprievode zostúpiť do sedla Vrchpodžiar, odkiaľ boli terénnym vozidlom transportovaní do ubytovacieho zariadenia,“ informuje na svojej stránke HZS.

Viac o téme: Horská zachranná službaJánošíkove Diery
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu