Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

RTVS ponúkne pred prvým kolom volieb prezidenta mimoriadne relácie

Budova RTVS
Budova RTVS (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Pred prvým kolom prezidentských volieb ponúkne RTVS mimoriadne relácie aj diskusie. Okrem kandidátov chce priblížiť aj úrad prezidenta a priebeh volieb. Špeciálne formáty odvysiela na Jednotke a RTVS :24, ako aj v Rádiu Slovensko a Rádiu Regina. Informovala vedúca odboru komunikácie RTVS Zuzana Vicelová.

"RTVS pripravuje do vysielania dve formy predvolebných relácií s kandidátmi na post prezidenta SR," priblížila Vicelová s tým, že relácie pripravujú po desať hodín v rozhlasových aj televíznych programových službách.

archívne video

Gröhling vyzýva Danka, aby dal ruky preč od RTVS (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Poradie kandidátov v rozhovoroch malo určiť žrebovanie. RTVS ich odvysiela v relácii Interview :24 - špeciál na RTVS :24 a v relácii Z prvej ruky - špeciál v Rádiu Slovensko. Kandidáti budú mať rovnaký čas a odpovedať na rovnaké témy. Účasť v druhom formáte diskusných relácií má závisieť od priemeru výsledkov prieskumov verejnej mienky z troch agentúr. Predvolebné diskusie plánuje RTVS odvysielať súbežne na Jednotke a RTVS :24 a tiež v rozhlase v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina v utorok 19. marca a v stredu 20. marca o 20.10 h.

Príspevky s cieľom priblížiť funkciu prezidenta

Okrem toho ponúkne v televíznom a rozhlasovom vysielaní príspevky s cieľom priblížiť funkciu prezidenta a tiež spoty so základnými informáciami o volebnom procese. "Pričom voličský servis bude témou aj v Správach RTVS na Jednotke a v Komentároch dňa na RTVS :24," doplnila Vicelová.

V deň prvého kola volieb, teda v sobotu 23. marca,  pripravuje RTVS pravidelný spravodajský servis na RTVS :24 a v spravodajských blokoch na Jednotke. Pre rozhlasových poslucháčov pripravuje servis v Rádiu Slovensko a súhrnné informácie v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina.

Volebná noc od 21.40

Volebná noc má odštartovať na RTVS :24 a na Jednotke o 21.40 h. RTVS plánuje priniesť priebežné výsledky volieb, živé vstupy z volebných centrál aj komentáre odborníkov. Volebnú noc pripravuje aj v rozhlasovom vysielaní v Rádiu Slovensko.

V nedeľu po voľbách (24. 3.) chystá RTVS povolebné spravodajské vysielanie na RTVS :24 a mimoriadne vstupy na Jednotke. O 11.55 h odvysiela na Jednotke a RTVS :24 povolebnú politickú diskusnú reláciu O 5 minút 12 - špeciál. Rozhlasovým poslucháčom ponúkne informácie o výsledkoch volieb v Rádiožurnáloch v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina. Dôležité informácie avizuje RTVS aj na webe volby.rtvs.sk, kde majú byť dostupné aj profily kandidátov, online správy či informácie o volebnom vysielaní. 

Viac o téme: VoľbyRelácieRTVSPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu