Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vodičský preukaz cez Facebook a bez skúšky: Polícia upozorňuje na ďalší veľký podvod, ktorý sa šíri Slovenskom

(Zdroj: Getty Images, Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA - V dnešnej dobe, kedy je online svet plný rôznych ponúk a služieb, je dôležité byť ostražitý a dávať si pozor na rôzne podvody. Najnovším trendom, pri ktorom by ľudia mali spozornieť, je ponuka na vybavenie vodičského preukazu cez Facebook. Aj keď to môže znieť lákavo a pohodlne, cieľom podvodníkov je v tomto prípade ukradnutie peňazí a citlivých údajov.

archívne video

Preventívna kampaň polície: Podvodník mňa nedostaneš (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Podvodníci skrývajúci sa za falošné profily a skupiny na Facebooku ponúkajú rýchle a "legálne" získanie vodičského preukazu bez potreby absolvovania skúšok. Avšak, táto ponuka nie je ničím iným ako špinavým trikom na ukradnutie peňazí a odcudzenie osobných údajov.

"Táto ponuka vám však čarovne na počkanie vodičák nevybaví a maximálne vás ako švihnutím prútika pripraví o peniaze a zneužije vaše citlivé údaje ako bonus. Vodičský preukaz ani žiaden iný oficiálny doklad vám totiž len tak na počkanie cez internet nikto nedá,“ upozorňuje polícia.

Podvodníci vyžadujú od svojich obetí citlivé osobné údaje, ako sú fotografie alebo skeny dokladu totožnosti, adresu, podpis a kontaktné informácie. "Následne si vypýtajú priamo platbu za zaručene "legálny" vodičák. Žiaden vodičský preukaz však nikdy neuvidíte a dokonca hrozí, že vaše údaje môžu byť neskôr zneužité na ďalšie podvody,“ píše polícia. Ak máte podozrenie, že ste sa stali obeťou podvodu, okamžite kontaktujte políciu a informujte ich o situácii. Pamätajte, že vaša bezpečnosť a ochrana vašich osobných údajov sú prioritou.

Viac o téme: Vodičský preukazPodvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu