Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Poplach na základnej škole v Bratislave: Únik chlóru, zasahujú všetky zložky!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

BRATISLAVA - Na Základnej škole (ZŠ) Alexandra Dubčeka v bratislavskej Karlovej Vsi došlo k zraneniu pri manipulácii s bazénovou chémiou. Potvrdili to z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru. Zasahovali všetky záchranné zložky.

Jedna zranená osoba mala byť prevezená záchranármi. Na mieste zasahovali hasiči, zdravotní záchranári i polícia. Polícia nám zásah polícia na mieste potvrdila. "Kvôli prebiehajúcim procesným úkonom nateraz nie je možné poskytnúť viac informácií," poznamenala bratislavská policajná hovorkyňa.

"Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci do areálu školy na Majerníkovej ulici v Bratislave, odkiaľ bola hlásená jedna zranená osoba po výbuchu chlóru. Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Starom Meste 53-ročného muža so sťaženým dýchaním," informovala hovorkyňa Petra Klimešová.

Unikol chlór

Televízia Joj tvrdí, že na škole došlo po 11.00 h k úniku chlóru. Pôvodne písala o výbuchu. Školu údajne nebolo nutné evakuovať. Podľa informácií TV JOJ sa zranil školník, ktorý s 25-litrovou chlórovou fľašou manipuloval v technickej miestnosti s bazénom v suteréne školy. Zamestnanec školy sa nadýchal chemikálii a odviezli ho do nemocnice.

"Všetci žiaci, pedagogickí aj nepedagogickí pracovníci sú v poriadku, neboli ohrození na živote ani na zdraví, nevznikli žiadne materiálne škody a vyučovanie pokračuje. Príčiny chemickej reakcie budú predmetom vyšetrovania," uviedla bratislavská mestská časť Karlova Ves na sociálnej sieti a vyvrátil, že by v priestoroch školy nastal výbuch, Dodala, že pracovník školy je pri vedomí a komunikuje. Hasiči skontrolovali školské priestory, najmä koncentráciu chlóru vo všetkých priestoroch.

MIMORIADNE Poplach na základnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Karlova Ves / Dlhé Diely = naša srdcovka/E.K.C.)

Viac o téme: ChlórVýbuchBratislavaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu