Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Premiér sa chce zamyslieť, ako reagovať na nečinnosť prezidentky pri menovaní šéfa SIS

Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD)
Predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD) (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico (Smer-SD) vidí po nedeľnom televíznom vystúpení prezidentky Zuzany Čaputovej "ďalších tisíc dôvodov" na uvedenie novely Trestného zákona do života. Chce sa tiež zamyslieť nad tým, ako reagovať na jej nečinnosť pri menovaní nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS).

Podľa Fica tiež Čaputová zavádza verejnosť, keď tvrdí, že v posledných týždňoch neexistovala čulá komunikácia medzi jej kanceláriou a Ústavným súdom SR. Informoval tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

archívne video

Robert Fico reaguje na rozhodnutie prezidentky ohľadom novely Trestného zákona (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Prezidentka v piatok (16. 2.) oznámila, že podá novelu Trestného zákona na Ústavný súd. V televíznej relácii odmietla, že by s Ústavným súdom SR o svojom podaní komunikovala. Podľa svojich slov nemá žiadnu istotu, ako súd rozhodne. Zároveň namieta spochybňovanie ústavných sudcov, hovorí o útoku na demokraciu. Hlava štátu tiež informovala o úvahách, že menovanie nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby nechá na svojho nástupcu. Vláda tento týždeň na post navrhla Pavla Gašpara.

Viac o téme: PremiérPrezidentkaRobert FicoSISZuzana ČaputováTrestný zákon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu