Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Je to oficiálne! Jeden zo záujemcov o funkciu prezidenta je von z hry: TOTO je dôvod

Róbert Švec Zobraziť galériu (2)
Róbert Švec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Róbert Švec nesplnil podmienky potrebné pre kandidatúru na prezidenta SR. Kancelária Národnej rady (NR) SR preto neprijala jeho kandidatúru. Informovali o tom z odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Rozhodnutie podpísal podpredseda parlamentu Peter Žiga (Hlas-SD).

"Komisia zriadená z rozhodnutia vedúceho Kancelárie NR SR po preskúmaní návrhu zistila, že doručený návrh nesplnil zákonom stanovené náležitosti, a preto odporučila neprijať návrh Róberta Šveca do voľby prezidenta SR," uviedla NR SR. Kancelária priblížila, že Švec svoj návrh doručil 30. januára vo forme petície, ktorá podľa zákonných ustanovení musí obsahovať podpisy od aspoň 15 000 občanov s právom voliť do NR SR.

archívne video

Kandidát na prezidenta SR Ján Kubiš: Mojou prioritou je zjednocovanie (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"V prípade jeho nesúhlasu s týmto rozhodnutím sa môže obrátiť na súd, s ktorým bude NR SR plne spolupracovať a poskytne mu všetky príslušné dokumenty," uzavrela kancelária. "Niekto sa veľmi obáva toho, že aj v prezidentskej volebnej kampani, tak ako počas volebnej kampane do NR SR by sme v celoštátnych médiách prezentovali názory a postoje, ktoré sú nepohodlné pre súčasný neslovenský režim - liberálnu demokraciu," uviedol Švec v nedávnom stanovisku. Avizoval, že bude ďalej pokračovať verejne v kontaktnej kampani s občanmi. "Voľby sú iba jedným z nástrojov, ako presadiť správne hodnotové smerovanie nášho štátu slovenského," uzavrel.

Viac o téme: VládaOdmietnutiePodmienkyKandidatúraPeter ŽigaRóbert ŠvecPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu