Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Fico: Chceme, aby Slovensko bolo sociálnym štátom

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najkrajším vysvedčením pre vládu by bolo, keby Slovensko bolo vnímané ako štát, kde sa oplatí dôstojne žiť a dôstojne pracovať, povedal dnes premiér Robert Fico v diskusnej relácii Slovenskej televízie (STV) O 5 minút 12.

"Máme dva roky na to, aby sme dali Slovensku tú charakteristiku o ktorej hovorí ústava - Slovensko ako sociálny štát," povedal Fico. Uplynulé dva roky vlády hodnotí pozitívne, i keď vláda sa podľa neho nevyhla ani chybám.

Medzi hlavné priority vládnutia Fico zaradil veľmi stabilnú vnútropolitickú situáciu v porovnaní s krajinami ako Česko či Maďarsko. "Fungujú nám inštitúcie a nemusíme sa tak, ako to robila predchádzajúca vládna koalícia, uchádzať o podporu nezávislých poslancov kupovaním alebo inými nekalými praktikami," povedal.

Premiér sa v relácii venoval aj téme zavedenia eura na Slovensku. Ako povedal, vláda sa nebojí inflácie, ale špekulantov. "Musíme si nechať rezervu, ja o nej viem a aj koľko to je, ktorá by v prípade potreby mohla byť použitá, aby sme zabránili negatívnym dôsledkom, ktoré by špekulanti mohli spôsobiť," povedal.

Na špekulantov sa vláda chystá tvrdými opatreniami, dokonca je pripravená ísť až do cenového moratória pri niektorých cenách základných potravín, ako sa o to pokúsili aj iné štáty. "My nesmieme dovoliť po tom všetkom čo sme pre euro urobili, aby euro bolo pre obyčajného človeka neúspechom. Toto je priorita nad priority," zdôraznil Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu