Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šutaj Eštok poriadne naložil Hamranovi! FOTO Za štátne si kúpil luxusné autá: Kopol si aj do Mikulca

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISALVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok vo štvrtok na 9. schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky poriadne naložil nie len bývalému policajnému prezidentovi Štefanovi Hamranovi, ale aj bývalému ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi. Hamran si totiž údajne za štátne peniaze nakupoval luxusné autá a spoločne s Mikulcom si ich mali aj požičiavať.

Bývalý policajný prezident Štefan Hamran čelí obrovskej kritike. Podľa súčasného ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka si totiž mal kupovať luxusné autá. "Bývalý policajný prezident Hamran a jeho láska k luxusu je stará známa vec, ale to, že svoj zadok vyvážal na limuzínach za peniaze daňových poplatníkov, je absolútny strop. Akože policajt, ktorý uniformu nevidel ani z rýchliku a najradšej by len vysedával v kancelárii a dvíhal si límček na svojej bielej košeli, hrubo zneužil dôveru občanov Slovenska. Ako inak si máme vysvetliť luxusné autá v červenej koži, ktoré sú typické skôr pre diktátorov z tretieho sveta?," poznamenal Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok poriadne naložil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Po prevzatí rezortu vnútra mal totiž Šutaj Eštok zistiť, že v roku 2021 boli zakúpené 4 autá BMW X4 v červenej koži alcantara a Lexus RX 450h, ktoré mali byť podľa jeho slov zakúpená na výnimku z verejného obstarávania a to pre potreby Štefana Hamrana. "V roku 2022 bolo rovnako na výnimku 2x obstarané motorové vozidlo BMW 530d a 2x BMW X3, rovnako pre potreby pána Hamrana, Mikulca a ďalších." povedal to minister vnútra počas 9. schôdze Národnej rady Slovenskej republiky. Okrem toho si mali Mikulec s Hamranom požičať 2x BMW 740d xDrive v najvyššej výbave a 3x BMW X5 v červenej koži alcantar.

Fotografie áut nájdete vo videu.

Podľa Šutaja Eštoka je s takýmto správaním koniec. "Toto je služba občanom, toto je pomáhať a chrániť? Zaujímali sa len o svoje pohodlie a na ľudí vysoko kašlali. Časy, kedy sa policajní funkcionári správali ako papaláši, však konečne skončili," dodal na sociálnej sieti.

Viac o téme: AutáNárodná rada Slovenskej republikyŠtefan HamranRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu